De Stijl fietsroute - Mondriaan ontmoet Rietveld met 10 beelden van Boris Tellegen

Op 24 juni 2018 is De Stijl fietsroute tussen Amersfoort en Utrecht met 10 bijzondere beelden van kunstenaar Boris van Tellegen geopend met een feestelijke fietstocht. Het project is gestart tijdens het Mondriaan tot Dutch Designjaar (2017) met de uitgangspunten van De Stijl in gedachten en verbindt de stad van Rietveld (Utrecht) met de stad van Mondriaan (Amersfoort).

Van Utrecht naar Amersfoort
De fietsroute loopt vanaf de Kleine Singel in Utrecht, via De Bilt, Den Dolder, langs het spoor door de Soester bossen tot aan de nieuwe westelijke rondweg waarna je snel het station Amersfoort bereikt en vice versa. De route is ongeveer 20 km lang. 

Fiets de route
Wil je de route fietsen dan kun je gebruik maken van een fysieke routekaart met foto’s van de beelden en een korte toelichting per beeld. Deze routekaart is gratis in Nederlands en Engels te verkrijgen bij de VVV’s in Amersfoort en Utrecht maar ook bij de musea Mondriaanhuis en Centraal Museum. Bekijk de route (online) of download de route (pdf). De uitgeschreven route download jehier. 

Tien beelden
De tien beelden vormen het begin van het fietspad voor langeafstandsverkeer. Bewegwijzering en routevormgeving zullen de beelden ondersteunen en geven samen vorm aan het nieuwe fenomeen. De route is interessant voor recreatiefietsers maar ook forenzen worden al verleid om deze route te gaan gebruiken. Met een e-bike ben je snel op je werk en weer thuis, gezond voor jezelf en het milieu. Bij wijze van test zijn al enkele proefvakken met aangepaste belijning aangebracht. De realisatie van de gehele route als fietsroute door 5 gemeenten zal in fasen worden gerealiseerd en daarmee nog enige tijd vergen.

Bekijk de route

  • Fotografie header: Tom Janssen
  • Fotografie beelden: Dirk Verwoerd
  • Filmpje: Anouk Wouters 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door: