STIJL - Door Rood Noot

Reeds plaatsgevonden

Contact

Adres:
Zonnehof 8
3811 ND Amersfoort
Plan je route

Op 12, 13 en 14 mei speelt Rood Noot STIJL in het Rietveldpaviljoen, een improvisatie avond met tekst, muziek, papier, karton, verf en stof.

Rood Noot put uit teksten en brieven van Van Doesburg, Mondriaan, Seuphor, Werkman, Kok en vele anderen; maar associeert ook vrijmoedig op hun denkbeelden. Primaire kleuren en andere dwangmatigheden worden uitgedaagd door chaos en vrijheid. Alle rechte lijnen buigen om.

STIJL is een unieke samenwerking tussen verschillende disciplines. Steven Kamperman strooit met zijn klarinet virtuoze jazztonen uit over het publiek. Couzijn van Leeuwen bouwt met karton ter plekke decorstukken en kostuums. Toneelspeler Peter Kolpa brengt de interne ruzies, de talloze meningsverschillen, het optimisme en de teleurstellingen van De Stijl aan het licht. De Amersfoortse kunstenaars Jan Ros en Bert Brouwer en fotograaf Martin Luijendijk voegen een extra stem aan STIJL toe. Hun schilderijen, lino's en foto's resoneren in de voorstelling.

Met: Wout de Boer, Peter Kolpa, Kirsten Roosendaal, Myrthe Boersma, Joep Hendrikx, Steven Kamperman, Corine Borsje, Roos Matla, Sofie Doeland, Couzijn van Leeuwen, Bert Brouwer, Martin Luijendijk, Jan Ros, Albert van Veenendaal, Arthur Wagenaar, Jornt Duyx.

Wanneer

  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen

  • € 15,00 € 10 CJP
  • STIJL is onderdeel van het programma rond de tentoonstelling De kleuren van de Stijl, die van 6 mei t/m 3 september plaatsvindt in Kunsthal KAdE, in Amersfoort.
    - Het toegangskaartje van STIJL geeft 50% korting op de tentoonstelling.
    - Een toegangskaartje van KAdE geeft 50% korting op de voorstelling.

Reviews

Terug naar overzicht