De Stijl in Jakarta

Reeds plaatsgevonden


In 2017 is het 100 jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl in Leiden is opgericht. Nederland viert dit met het feestjaar ‘Mondrian to Dutch Design’. Ook het Erasmus Huis in Jakarta zal een aantal activiteiten organiseren in het kader van deze viering, waaronder de tentoonstelling “The Rietveld Schröder House, Rietveld’s Master Piece.” Deze zal vanaf 5 oktober tot 1 december 2017 in het Erasmus Huis te zien zijn.

De tentoonstelling is gericht op het Rietveld Schröderhuis, het icoon van De Stijl en Rietveld’s Meesterwerk en het belangrijkste collectiestuk van het Centraal Museum.
De bezoeker leert het huis kennen door een documentaire, een dia presentatie, oud beeldmateriaal op groot formaat en door zelf aan de slag te gaan met een familietour. Wie was Rietveld, wat waren de drijfveren om dit huis te bouwen. Voor wie maakte hij het huis? Rietveld was een meubelmaker, traditioneel geschoold maar ontwierp vanaf eind jaren ’10 baanbrekende meubelen, anders dan al het andere dat tot op heden gemaakt was. Van zijn iconische meubelen zullen replica’s in de tentoonstelling staan waar de bezoeker op kan zitten.

Nederlandse Ambassade /Embassy of the Kingdom of the Netherlands

Jl. H.R. Rasuna Said Kav S-3
12950 Kuningan, Jakarta
Indonesia

Wanneer

  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden

Reviews

Terug naar overzicht