HET KAFE De Stijl 2.0

Reeds plaatsgevonden


Wie zijn de radicale vernieuwers?
Honderd jaar geleden creëerde De Stijl een nieuwe, abstracte beeldtaal voor kunst, architectuur en design. Deze creatieve makers waren gedreven door idealen voor een betere wereld. Wie zijn de vernieuwende makers van nu in de kunsten? En worden zij ook gedreven door engagement of een visie op de toekomst? Makers, denkers en doeners komen samen in Het Huis Utrecht om te bespreken wat hen beweegt.
HET KAFE is een samenwerking tussen De Stijl in de Stad, Het Huis en RAUM.

De oprichters van De Stijl hadden anno 1917 een sterk gevoel dat de wereld moest veranderen. De oplossing: onder andere kunst, architectuur, muziek en vormgeving moest radicaal anders. Nu, honderd jaar later, spreken diverse trendwatchers, politici, filosofen en kunstenaars weer van een kantelpunt in de tijd. Waar het gaat om het klimaat, ons economisch systeem, sociale zekerheid of goed burgerschap; we lijken te kampen met een gebrek aan verbeeldingskracht om een duurzame en eerlijke toekomst vorm te geven. Is er weer behoefte aan een nieuwe Stijl? Een makersrevolutie die zich met inzet van creativiteit en verbeeldingskracht richt op het versnellen van een transitie?

Wie zijn de gamechangers van nu en waarvoor komen zij in beweging?
In de eerste editie van HET KAFE praten we in cafésetting met makers die er anno 2017 in slagen ongebruikelijke, verbindende en soms choquerende alternatieven aan te dragen voor de problemen van deze tijd. Tijdens deze avond leggen we hun werk- en zienswijzen op de snijtafel en bevragen welke kennis en kunde nodig is om tot een ‘doorbraak’ te komen. Wie weet leidt deze samenscholing van creatieve geesten weer tot een nieuw manifest of een andere vorm van actie.

Dinsdagavond 28 november
Aanvang: 20:00 uur
Tickets: €5 voorverkoop - €7,5 aan de deur

Wanneer

  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden

Reviews

Terug naar overzicht