De Stijl snelfietsroute

Contact

Adres:
Griftpark
Van Swindenstraat 129
3514 XR Utrecht
Plan je route

Tijdens het Mondiraan tot Dutch Designjaar is in de provincie Utrecht een project gestart met de uitgangspunten van De Stijl in gedachten.  Een snelle fietsroute tussen de stad van Rietveld en de stad van Mondriaan verbonden door 10 kunstwerken van Boris Tellegen. Bewegwijzering en routevormgeving ondersteunen de beelden en geven samen vorm aan een fenomeen in opkomst: de snelfietsroute: Een fietspad voor langeafstandsverkeer, met name bedoeld om het aantal auto’s op de weg terug te brengen.

De fietsroute loopt vanaf de Kleine Singel in Utrecht, via De Bilt, Den Dolder, langs het spoor door de Soester bossen tot aan de nieuwe westelijke rondweg waarna je snel het station Amersfoort bereikt en vice versa. De route is ongeveer 19 km lang. 

Behalve als snelle verbinding tussen Amersfoort en Utrecht, kun je de route ook rijden als een speurtocht. Fietsers kunnen de verschillende onderdelen ‘verzamelen’ en samenvoegen tot een betekenisvol geheel. De beelden dagen je uit om de complete route te fietsen om de totale compositie te omvatten. Smaakt het naar meer? Dan rijdt je door naar het Centraal Museum in Utrecht  of het Mondriaanhuis in Amersfoort om je verder te verdiepen in De Stijl, maar ook de waardevolle betekenis van de kunsten in het algemeen.

Wanneer

  • dagelijks

Reviews

Terug naar overzicht