Mondriaanfietsroute VVV Amersfoort


In het kader van de Meimaand Fietsmaand zal VVV Amersfoort een fietsroute door de stad uitgeven met als thema “100 jaar de Stijl, langs sporen van de Stijl en de Amsterdamse school.”

De Stijl is een Nederlandse kunstbeweging, vernoemd naar het in 1917 opgerichte tijdschrift De Stijl. De belangrijkste leden van De Stijl waren Theo van Doesburg, Gerrit Rietveld en natuurlijk Piet Mondriaan, geboren in Amersfoort.

De route leidt uiteraard langs het Mondriaanhuis en het Rietveldpaviljoen, maar ook langs indrukwekkende villa’s die door Rietveld zijn ontworpen. Ook prachtige panden in de stijl van de Amsterdamse school worden aangedaan. Deze stijl is te plaatsen in de periode van de Moderne Bouwkunst, waartoe ook de Stijl gerekend wordt. Bijkomen kan op het sfeervolle terras van het Berghotel; hier kan u genieten van een heerlijk Mondriaangebakje !

De route is vanaf 1 mei te koop bij VVV Amersfoort.

Actie: Koop de Fietsroute plus de Citycard!
Hiermee kunt u gratis vier activiteiten in Amersfoort doen. Zo kunt u het Mondriaanhuis bezoeken, een stadwandeling maken o.l.v. een gids, een rondvaart maken of de toren beklimmen! Dit arrangement kost slechts € 15,00 inclusief Mondriaanflesje water!

De losse route is voor € 2,50 te koop

Wanneer

  • dagelijks

Reviews

Terug naar overzicht