De Klanksteen verbindt door Muziek, Kunst en Cultuur

Reeds plaatsgevonden


De Klanksteen organiseert maandelijkse optredens in de maanden april t/m september om zo de bewoners in beweging te brengen en kennis te laten maken met diverse muziekstijlen cultuur en kunst. De ontwerper heeft voor de Muziektent De Klanksteen de primaire kleuren van De Stijl gebruikt, in combinatie met een strakke vormgeving. Helemaal passend bij deze wijk waarin veel invloeden van Rietveld terug zijn te vinden.

Op 27 april 2017 (Koningsdag) start de opening van het seizoen van Muziektent De Klanksteen. Op deze dag maakt het publiek kennis met De Stijl. Vrijwilligers, artiesten en publiek worden verzocht dit seizoen in shirts te komen met de primaire kleuren van De Stijl (Blauw-Geel-Rood-Zwart). Er is een vrijmarkt en een springkussen voor de kinderen.

Op 28 is er een Young Talent Day waar iedereen tot 19 jaar aan mee kan doen. Ook deze dag is in De Stijl, iedereen kan zich laten schminken in de primaire kleuren.

27 augustus vindt “Festival De Klanksteen, 100 jaar De Stijl” plaats. We gaan 100 jaar terug in de tijd, het ontstaan van de Kunststroming De Stijl. Er wordt een workshop gegeven o.l.v. het Centraal Museum voor kinderen waar ze o.a. hun eigen droomkamer in kunnen richten in de kleuren van De Stijl. Optredens, muziek en een modeshow verzorgd door “winners 2015 van de Dutch Design Award” en demonstraties dansen uit de jaren 20-30-40 verzorgd door Dansschool My Motion. Voor de kinderen zal er een nostalgische zweefmolen worden gehuurd.  

 

Wanneer

  • Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden

Prijzen

  • Gratis - Het muziekseizoen 2017 staat volledig in het teken van 100 jaar De Stijl. Kom gerust gekleed in de primaire kleuren van deze kunstbeweging: geel, rood, blauw en zwart.

Reviews

Terug naar overzicht